Obvinený za vdychovanie toluénu. Porušovanie autorského práva. Zapálil dvere a dlážku. Kradol v bare.

04.08.2011 Celý región

Obvinený za vdychovanie toluénu:
Bardejovský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie za zločin šírenia toxikománie 19 ročnému mladíkovi z Bardejova.
Policajná hliadka prichytila obvineného včera podvečer v jednej z opustených chatiek v Bardejove vdychovať toluén. Spolu s ním boli v chatke aj ďalší traja chlapci vo veku 14, 15 a 16 rokov, ktorým taktiež umožnil vdychovať toluén a za týmto účelom ich tam aj zavolal. Obvinený je stíhaný na slobode.
 
Porušovanie autorského práva:
Policajti z Medzilaboriec obvinili včera z prečinu porušovania autorského práva 35 ročného Medzilaborčana.
Obvinený muž od začiatku roka 2010 až doposiaľ ako prevádzkovateľ pohostinstva a pivárne v Medzilaborciach verejným prenosom prostredníctvom technického zariadenia a konaním diskoték neoprávnene zasiahol do zákonom chránených práv k dielu. Nevysporiadal oprávnené nároky výkonných umelcov a výrobcov zvukových záznamov so spoločnosťou ktorá ich zastupuje a to za roky 2010 a 2011, pričom tieto nároky vyplývajú z autorského zákona. Zároveň neuzavrel za roky 2010 a 2011 hromadnú licenčnú zmluvu na verejné používanie hudobných diel. Celkovo tak spôsobil škodu 1 301,17.- €.

Zapálil dvere a dlážku:
Z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili včera stropkovskí policajti 29 ročného muža zo Stropkova.
Obvinený Stropkovčan 7.6.2011 v čase okolo 2:30 h benzínom polial vchodové dvere jedného z bytov na Krátkej ulici v Stropkove, ako aj dlážku od dverí až ku schodisku. Benzín následne zapálil, následkom čoho došlo k obhoreniu dlážky a dverí a taktiež k zadymeniu chodby a bytu. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 290.- €.

Kradol v bare:
Policajti zo Spišskej Belej vzniesli včera obvinenie 24 ročnému mužovi, tiž zo Spišskej Belej, pre prečin krádeže.
V utorok v noci obvinený na jednom z miestnych barov prekonal zabezpečenie vchodových dverí, vnikol dnu odkiaľ ukradol prenosnú plechovú pokladničku s peniazmi, mobilný telefón a digitálny fotoaparát s príslušenstvom. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 452.- €.

V lete ukradli lyže:
Na policajnú linku 158 oznámila včera popoludní 37 ročná Bardejovčanka vlámanie do pivnice.
Zatiaľ neznámy páchateľ sa v noci z pondelka na utorok vlámal do dvoch pivníc v obytnom bloku na Ulici J. Grešáka v Bardejove. Na oboch pivniciach vypáčil kovovú petlicu a z jednej potom ukradol dva páry lyží s viazaním z druhej jeden pára lyží s viazaním. Celková škoda bola vyčíslená na 703,95.- €. Prípad vyšetrujú bardejovskí policajti, ktorí začali trestné stíhanie za prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody.

Postriekané steny budov univerzity:
Doposiaľ neznámy páchateľ postriekal počas júla steny dvoch budov Prešovskej univerzity na Ulici 17. novembra v Prešove.
Po obvode obidvoch budov postriekal rôzne symboly a nečitateľné nápisy. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 1 500.- €. Polícia začala v danom prípade trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.
 

Vyberte región